Bedrijfssport

Bedrijfssport

Gezonde werknemers: een goede zaak!

 

Probleem.

Te zware mensen en mensen die er een ongezonde levensstijl op na houden (b.v. (overmatig) roken of alcoholgebruik zijn vaker en langer ziek en herstellen beduidend langzamer. Deze categorie mensen kosten een bedrijf of organisatie meer aan verzuimde uren dan de collega's met een normaal gewicht en een gezonde levensstijl.

 

De gevolgen van een ongezonde levenstijl.

Gezondheidsklachten: kortademigheid, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten, depressie, kanker, zijn zomaar een handjevol voorbeelden die een ongezonde levensstijl mogelijkerwijs met zich mee kan brengen.

 

Gevolgen voor collega's.

Van collega's wordt maar al te vaak verwcht dat zij een stapje harder gaan en het werk van de zieke collega "even erbij doen", meer uren werken om te zorgen dat het werk af komt. Gevolg: een enorme verhoging van de werkdruk en meer stress. Van collega's wordt altijd een maximale flexibiliteit en inzet gevraagd bij ziekte verzuim.

 

Mag de werkgever zich bemoeien met de gezondheid van een werknemer?

In zekere zin mag dat, want een verminderde gezondheid van een werknemer kan grote kostenconsquenties voor de werkgever met zich mee brengen. Weliswaar kan de werkgever niets dwingends voorschrijven, wel kan samen met de werknemer aandacht aan het probleem en een eventuele oplossing worden gegeven. Door te investeren in tijd en geld kan de werkgever de medewerker beter motiveren.

 

Waarmee kunnen wij u helpen?

Sport Spectrum Roessingh en de Orthokliniek de Wieschert in Ootmarsum bieden het beter in balans programma aan.

Door middel van het inzetten van een lifestyle coach van de orthokliniek de Wieschert, waarbij b.v. middelen tegen overgewicht, roken en alcoholgebruik ingezet kunnen worden, wordt ook door Sport Spectrum Roessingh veel aandacht besteed aan het beweeg- en sportprogramma.

Onze ervaring is inmiddels dat deelnemers na enige weken al veel resultaat zien en voelen. Een stimulans ondervinden om door te gaan en niet snel terugvallen in hun oude leefpatroon.

 

Nieuwsgierig?

Neem contact met ons op en wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn die wij te bieden hebben.

 

 

 

naar
rooster


 

naar
kostenaa


nieuwe inrichting

Sport Spectrum Roessingh heeft de beschikking gekregen over de modernste fitness apparatuur en beide fitnessruimtes zijn totaal vernieuwd

...lees meer

bb