Zwemmen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.

 

Sport Spectrum Roessingh Enschede biedt tal van specifieke bewegingsprogramma’s aan voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening. Bewegen is belangrijk en een ieder heeft zo zijn eigen motieven om te (gaan) bewegen of sporten. Dit kan zijn: Het plezier in bewegen, de sociale contacten, de gezelligheid, het verbeteren en behoud van de algehele conditie. Kortom, bewegen is gezond voor lichaam en geest. Het is dan ook bijzonder prettig dat al deze motieven om te bewegen gecombineerd kunnen worden.

 

Onlangs is Sport SpectrumRoessingh een samenwerkingsverband aangegaan met de Edwin van der Sar Foundation, een stichting opgezet door de bekende ex doelman van het Nederlands elftal Edwin van der Sar en zijn echtgenote.

De van der Sar Foundation heeft als doel om door heel Nederland en met name in de revalidatie centra in samenwerking met deze centra zwemactiviteiten aan te bieden voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel, N.A.H. Reden: Kwaliteit gewaarborgd, goede bereikbaarheid en toegankelijkheid. Tevens beschikken de revalidatie centra over faciliteiten op het hoogste niveau.

 

Op meerdere locaties in Nederland zijn reeds  zwemuren gerealiseerd voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten van de revalidatiecentra. Deskundige begeleiding is hierbij gegarandeerd. Deze zwemuren zijn met name bedoeld voor mensen die na hun medische behandeling weer thuis zitten (1e lijn). Het zwemmen is ideaal voor herstel van motoriek en evenwicht, maar bovendien ook een gezellige groepsactiviteit! Mensen met NAH kunnen naast de revalidatiecentra in Leiden, Utrecht, Zutphen, Rotterdam en Apeldoorn nu ook in Enschede terecht bij Sport SpectrumRoessingh(in  revalidatiecentrum Roessingh) aan de Roessinghsbleekweg 33 te Enschede

 

Mensen uit de omschreven doelgroep die interesse hebben kunnen voor meer informatie en aanmeldingen contact opnemen met:

 

Secretariaat Sport SpectrumRoessingh Enschede, bereikbaar elke werkdag van 08.00 – 12.00 uur. Bereikbaar onder telefoonnummer: 053 – 4875220.